«

»

kol. 17

Živi zid i partneri u Varaždinu

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVaraždin, 17. kolovoza 2016.

Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić s partnerima je danas u Varaždinu predstavio koaliciju „Jedina opcija“ i kandidate u 3. izbornoj jedinici. U koaliciji su Živi zid, Promijenimo Hrvatsku, Udruga Franak, Akcija mladih, Abeceda demokracije, Hrvatska demokratska seljačka stranka i Međimurska stranka.
 
– Poruka naše kampanje je ujedinjenje znanja, mladosti, akcije i iskustva, a ujedinili smo se oko višeg cilja – Hrvatske u kojoj se može živjeti, u kojoj institucije funkcioniraju. Naš program u pet točaka od drugih se razlikuje što nije marketinški program koji se zaboravlja u izbornoj noći. Imamo i znanja i hrabrosti suprotstaviti se financijskoj oligarhiji. Preusmjerit ćemo novac poslovnih banaka u realno gospodarstvo i zapošljavanje. Jedno od rješenja je reprogramiranje domaćeg kunskog javnog duga čime bi se oslobodilo 5,1 milijardi kuna, a drugo je preusmjeravanje 7 milijardi kuna iz HNB-a u programe poput zapošljavanja. Ovakav program zadnje je proveden u Mađarskoj i zaposleno je 240.000 ljudi. Hrvatska ima ogroman potencijal, ali nije bilo političke volje da se novac iz financijskog sektora preseli u realni sektor, proizvodnju i razvoj – rekao je Sinčić i najavio dizanje minimalne plaće na 5.000 kuna kroz četiri godine, plaćanje poreza po realizaciji te dizanje neoporezivog dijela plaće na 5.000 kuna.


Predsjednik HDSS-a Ivan Martan
, šest na listi, istaknuo je da se Živi zid bori za pravdu i poštenje, a njegova stranka tu dodaje i obitelj koja je temelj društva.
Cijeli članak pročitajte na www.aktualno.hr