«

»

lis. 27

HDSS – Nova udružena snaga na hrvatskom političkom nebu

kvesicDana 25.10.2011. godine u Zagrebu je održana osnivačka skupština HDSS-a za grad Zagreb. Sjednicu je otvorio i vodio glavni tajnik HDSS-a gospodin Drago Katalenić, dipl.pravnik iz Čakovca, član izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i direktor marketinga HNS-a. Za predsjednika gradske organizacije HDSS-a jednoglasno je izabran Mladen Kvesić, ujedno i član predsjedništva stranke, poduzetnik i glazbenik rođen 03.01.1963 u Pleternici, sa prebivalištem u Sesvetama, poznat kao autor himne i koračnice Hrvatske vojske „Mi smo garda hrvatska“, za dopredsjednika mihaljeviczagrebačkog HDSS-a jednoglasno je izabran poznati novinar i skladatelj Mario Mihaljević, rođen 30.10.1951 u Osijeku, sa prebivalištem u Zagrebu, autor velikih glazbenih hitova, a za vrijeme rata posebno pjesme „Hrvatine“.

Priopćenje stranke:

“HDSS, nastala je iz tzv. Kašinske inicijative 28. Veljače 1994, gdje su se tada sastali dužnosnici tadašnje Hrvatske seljačke stranke, koji su željeli poboljšat rad HSS-a. To nije bila inicijativa za novu stranku, niti borba za vlast, bio je to poticaj da se stvori jedinstvena, demokratski jaka, uspješna, moderna i profesionalna organizacija HSS-a. No vodstvo HSS-a nije tako mislilo, umjesto da sasluša članove Kašinske inicijative, vodstvo HSS-a ih je suspendiralo, a na Skupštinu HSS-a pdržanu 19. lipnja 1994. u Zagrebu bilo je nedemokratskim sredstvima zabranjen ulaz svakom delegatu koji je surađivao u Kašinskoj inicijativi. Time su bile prekršene sve Radićevske i demokratske norme. Pristaše Kašinske inicijative sastali su se već istoga dana 19. Lipnja 1994, te uz nazočnost novinara donjeli odluku da osnuju novu Radićevsku i Starčevićevsku stranku. Stoga je 18.rujna 1994 godine u velesajamskoj dvorani u Zagrebu održana osnivačka skupština Hrvatske demokratske seljačke stranke.

Presjednik i osnivač HDSS-a je gospodin Ivan Martan iz Čakovca, rođen 16.10.1938 u Štefancu u Međimurju.

HDSS je 2003 godine bila parlamentarna stranka, a na predstojećim parlamentarnim izborima izlazimo u 5 izbornih jedinica.

HDSS zalaže u borbi za ostvarivanje bolje, sretnije i bogatije Hrvatske i svih njenih građana. Mi smo stranka koja se bori za ostvarenje ciljeva običnih, poštenih i marljivih građana naše Hrvatske, koji su sve obeshrabreniji u borbi za svoja demokratska prava – bez razlike na njihovu vjersku ili nacionalnu pripadnost. Znamo da je upravo čovjek najveća vrijednost na kojoj počiva temelj svake države. Nadamo se da ćete nam se pridružiti u borbi za demokratsku i bogatu Hrvatsku jer time pomažete upravo – sebi!

Osnivačka skupština je bila radnog i svečanog karaktera, osim članova koji su izabrani u izvršni odbor gradske organizacije HDSS-a, kao uvaženi gosti bili su Predsjednik HDSS-a gosp.Ivan Martan i dopredsjednici stranke gosp.Vlado Miklobušec i Dario Švagelj.

Mario Mihaljević i Mladen Kvesić”