»

ožu. 11

U Slatini osnovan županijski HDSS

SLATINA – U nazočnosti predsjednika Hrvatske demokratskle seljačke stranke Ivana Martana, u subotu je u Slatini održana osnivačka skupština virovitičko-podravske Županijske organizacije te stranke.
Nakon razilaženja s HSS-om i isključenja iz te stranke, članovi bivšega Gradskog odbora HSS-a osnovali su u Slatini i u općini Sopje ogranke HDSS-a, čime su stvoreni uvjeti za osnivanje i županijske organizacije. Tako je HDSS postao prva politička stranka koja ima sjedište županijske organizacije u Slatini. Za njezina predsjednika izabran je Antun Srbić, dopredsjednici su Zvonimir Kovačec i Željko Stipanić, a tajnik je Željko Kolinger. Izabran je i 31 član Županijskog odbora.

Osnivanje županijskog HDSS-a pozdravili su gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Ivan Roštaš, gradonačelnik Virovitice i tajnik ŽO HDZ-a Zvonko Kožnjak te predstavnici HSLS-a Željko Komadina i HSP-a Mario Mataija.

Govoreći o programskim opredjeljenjima i stavovima stranke prema postupcima Vlade, predsjednik Ivo Martan je naglasio da nekima nije u interesu realno govoriti o radu Vlade Republike Hrvatske. – Na svaki način žele nastojati prikazati našoj javnosti da je Vlada nesposobna, da nema gospodarski program i slično. Moramo biti svjesni da borba za vlast nakon izbora šteti ugledu Hrvatske u svijetu. Mi u HDSS-u imamo pozitivno mišljenje o Vladi RH, s malim odstupanjima.

Novoizabrani prvi predsjednik Županijskog odbora HDSS-a Antun Srbić iznio je i svoja negativna iskustva s autokratskim županijskim HSS-om te se založio za poduzetništvo obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, za značajniji razvoj prigradskih naselja te za jaču ulogu i utjecaj žena u svim područjima djelovanja.