kol. 21

Snimanje promidžbenog izbornog spota

WP_20160821_09_37_05_ProKandidati Koalicije Živog zida, Uvijek Frankeri, Akcija mladih i Promijenimo Hrvatsku u nedjelju 21.08.2016. u 09,00 sati na Trgu kralja Tomislava, kod Glavnog željezničkog kolodvora, Zagreb snimali su promidžbeni izborni spot.

Nakon Glavnog željezničkog kolodvora šetalo se ispred zgrade Rektorata zagrebačkog Sveučilišta, preko puta HNK. Šetnju nije omela ni kiša, koja je neumorno iritantno padala. Pročitajte ostatak ovog članka »

kol. 17

Živi zid i partneri u Varaždinu

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVaraždin, 17. kolovoza 2016.

Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić s partnerima je danas u Varaždinu predstavio koaliciju „Jedina opcija“ i kandidate u 3. izbornoj jedinici. U koaliciji su Živi zid, Promijenimo Hrvatsku, Udruga Franak, Akcija mladih, Abeceda demokracije, Hrvatska demokratska seljačka stranka i Međimurska stranka.
 
– Poruka naše kampanje je ujedinjenje znanja, mladosti, akcije i iskustva, a ujedinili smo se oko višeg cilja – Hrvatske u kojoj se može živjeti, u kojoj institucije funkcioniraju. Naš program u pet točaka od drugih se razlikuje što nije marketinški program koji se zaboravlja u izbornoj noći. Imamo i znanja i hrabrosti suprotstaviti se financijskoj oligarhiji. Preusmjerit ćemo novac poslovnih banaka u realno gospodarstvo i zapošljavanje. Jedno od rješenja je reprogramiranje domaćeg kunskog javnog duga čime bi se oslobodilo 5,1 milijardi kuna, a drugo je preusmjeravanje 7 milijardi kuna iz HNB-a u programe poput zapošljavanja. Ovakav program zadnje je proveden u Mađarskoj i zaposleno je 240.000 ljudi. Hrvatska ima ogroman potencijal, ali nije bilo političke volje da se novac iz financijskog sektora preseli u realni sektor, proizvodnju i razvoj – rekao je Sinčić i najavio dizanje minimalne plaće na 5.000 kuna kroz četiri godine, plaćanje poreza po realizaciji te dizanje neoporezivog dijela plaće na 5.000 kuna.

Pročitajte ostatak ovog članka »

kol. 16

HDSS s koalicijskim partnerima u Čakovcu: ‘Jedina opcija’ za spas Hrvatske

160817Na predstavljanju kandidata za 3. izbornu jedinicu predsjednik Hrvatske demokratske seljačke stranke Ivan Martan također istakao je važnost oporavka hrvatskog seljaka.

Martan je kazao kako je prije svega potrebno formirati jednu ‘seljačku’ banku, poput Pročitajte ostatak ovog članka »

kol. 06

Potpisan koalicijski sporazum o predizbornoj suradnji s Živim zidom

WP_20160806_13_49_56_ProNa poljoprivrednom gospodarstvu Benčine Ivana u Čretu potpisan je koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima.

Sporazum su potpisali Pročitajte ostatak ovog članka »

srp. 07

HDSS osnovan i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

WP_20160707_11_10_35_ProNaša je želja postati prepoznatljiv po programima i prijedlozima za rješavanje problema u našem društvu, rekli su predstavnici HDSS.

Hrvatska demokratska seljačka stranka osnovala je svoj ogranak i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. 7. srpnja održana je prva konferencija u Bjelovaru, kojoj su prisustvovali glavni predsjednik HDSS-a Ivan Martan, te županijsko vodstvo stranke Marijan Javurek, predsjednik HDSS-a BBŽ, te Željko Babić, tajnik HDSS-a BBŽ.

Marijan Javurek i Željko Babić, inače dugogodišnji članovi HNS-a u Bjelovaru, istupili su iz te stranke kako bi osnovali Pročitajte ostatak ovog članka »

svi. 16

INTERVIEW U PROLAZU – IVAN MARTAN

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHDSS želi postati parlamentarna stranka. Sprema se i za lokalne izbore iduće godine i iskazuje niz nezadovoljsta sadašnjom političkom situacijom. U prolazu, kratko smo razgovoarali s prvim čovjekom stranke IVANOM MARTANOM, predsjednikom čija stranka svoje sjedište jedina ima izvan centraliziranog Zagreba.

Pročitajte ostatak ovog članka »

lis. 27

HDSS – Nova udružena snaga na hrvatskom političkom nebu

kvesicDana 25.10.2011. godine u Zagrebu je održana osnivačka skupština HDSS-a za grad Zagreb. Sjednicu je otvorio i vodio glavni tajnik HDSS-a gospodin Drago Katalenić, dipl.pravnik iz Čakovca, član izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i direktor marketinga HNS-a. Za predsjednika gradske organizacije HDSS-a jednoglasno je izabran Mladen Kvesić, ujedno i član predsjedništva stranke, poduzetnik i glazbenik rođen 03.01.1963 u Pleternici, sa prebivalištem u Sesvetama, poznat kao autor himne i koračnice Hrvatske vojske „Mi smo garda hrvatska“, za dopredsjednika Pročitajte ostatak ovog članka »

ožu. 10

HDSS: Prijevremeni parlamentarni izbori ne koriste Hrvatskoj

110310ČAKOVEC – Iako je gospodarska situacija u držžavi vrlo tešška, a broj nezaposlenih iz dana u dan raste, svu krivnju ne treba svaljivati na leđa Vlade. Hrvatska je jedna od zemalja koje prolaze vrlo teššku gospodarsku, a time i političku krizu. Izlaz iz recesije je dugotrajan proces i tražži veliku strpljivost i konkretne projekte – kazao je Ivan Martan, predsjednik Hrvatske demokratske seljačke stranke. U HDSS-u vjeruju u skori izlazak iz krize i pokretanje novih projekata, a time otvaranje novih radnih mjesta. Pročitajte ostatak ovog članka »

velj. 23

HDSS izašao iz vladajuće županijske koalicije

110223Koprivnica, 23.02.2011.
Hrvatska demokratska seljačka stranka izašla je iz vladajuće koalicije u Koprivničko-križevačkoj županiji. O raskidu koaliranja s HDZ-om, HSS-om, HSU-om i A-HSP-om odlučili su na predsjedništvu HDSS-a te za to u priopćenju naveli niz razloga.

Kao jedan od najvažnijih ističu neprimjerene riječi te vrijeđanja kojima je na sastanku koalicijskih partnera prošlog vikenda u Koprivnici, u sjedištu županije, bio izvrgnut njihov vijećnik i potpredsjednik Županijske skupštine Vlado Miklobušec. Uz to, HDSS navodi nepoštivanje stranke i tuđeg mišljenja, neuzimanje u obzir njihovih stavova oko donošenja županijskog proračuna te najavu prelaska Helge Jug u HSS. Pročitajte ostatak ovog članka »

ožu. 16

6. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije

20090316U ponedjeljak, 15. ožujka, u gradskoj vijećnici u Koprivnici održana je 6. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije. Na sjednici su donesene odluke o dodjeli javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije. Donesena je odluka o kreditnom zaduženju Pročitajte ostatak ovog članka »

Stariji članci «